Kedvenc téli levesünk: Póréhagymás karfiolkrémleves
Ez a karfiolkrémleves még azoknak is ízleni fog, akik egyébként nem rajonganak a zöldségért. Egyszerű és laktató főétel, ami tökéletes a téli hidegben.
Karfiolkrémleves - Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés
A karfiolt mossuk meg alaposan és szedjük rózsáira. Olívaolajon pirítsuk meg a felkarikázott póréhagymát, majd adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, a sót és a vajat. Ha elolvadt a vaj, tegyük rá a karfiolt, dinszteljük és adjunk hozzá 2-3 dl vizet. Ha puhává vált a karfiol, öntsük rá a tejszínt és forraljuk össze. Vegyük le a tűzről és pürésítsük egy botmixerrel. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk és adhatunk hozzá szerecsendiót is. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.