Karácsonyi halászlé - Sűrű, krémes lével

A magyar karácsonyi ételek egyik legkedveltebbje a halászlé. A kevés hozzávalót, de viszonylag hosszú főzési időt igénylő leves meghálálja magát, nem csoda, hogy a gourmet szakácsok is gyakran nyúlnak hozzá az eredeti recepthez.

Hozzávalók

  • 1 kg kárász
  • 1 kg pontyfilé
  • 15 dkg pirospaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 4 fej vöröshagyma

Elkészítés

A megtisztított kárászokat néhány pontyfilé, felkockázott vöröshagyma, a pirospaprika és só társaságában felrakjuk főni, de csak annyi vízzel öntsük föl, ami ellepi. Kb. 1 órán keresztül lassú tűzön főzzük, de a 30. percben adjuk hozzá a paradicsomot és a felkockázott paprikát is. Az 1 óra leteltével az egyben maradt pontyfiléket kivesszük, a többi hozzávalót pedig egy szűrőn átpasszírozzuk. A szálkamentes élményért először nagyobb szűrőn, majd sűrűbb szövésű gézen nyomjuk át, ez garantálja, hogy sima és krémes legyen a levünk. Az átszűrt levet újra felforraljuk, a megfőtt pontyfilét pedig extra krémesítésként leturmixoljuk és a léhez adjuk. A nyers pontyfiléket a forró lébe fektetjük, majd fél óra alatt készre főzzük.
Isteni lesz a halászlevünk, a család garantáltan mind a tíz ujját megnyalja!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: radiancenutrition.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...