Kapros zöldbableves - Olyan finom, mintha a nagyi készítette volna

Bár gyerekként nem rajongtunk a zöldbabért, jól tudjuk, hogy egy nagyon egészséges zöldségről van szó és ma már kellemes emlékkel gondolunk a nagyi levesére is. Ha van kedved, próbáld meg elkészíteni otthon! Nem nagy ördöngösség, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók

  • 30 dkg zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • fél csokor kapor
  • ecet

Elkészítés

A zsenge zöldbabot tisztítsuk meg, vágjuk 2 centis darabokra és főzzük puhára. Ízlés szerint sózzuk. Közben a lisztet és a felaprított kaprot keverjük bele a fejfölbe és ezzel sűrítsük be a levest. Ízlés szerint öntsünk hozzá ecetet, majd forraljuk fel. Lehűtve tálaljuk.

Fotó: slovakcooking.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...