Kakukkfüves grillezett karaj almaboros mázzal - Hétvégi ízkavalkád

Nincs is jobb egy hétvégi grillezésnél! Ehhez pedig máris ajánlunk egy kihagyhatatlan receptet: ezzel az almaboros mázas, sült karajjal biztosan nem nyúlsz mellé! Legyen szó kerti partiról vagy csak családi sütögetésről, ez nyerő fogás lesz!

Hozzávalók

  • 450 g kicsontozott sertéskaraj

A fűszeres páchoz

  • 2 ek barna cukor
  • 2 tk chilipor
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk só
  • 1 tk friss kakukkfű
  • 1/2 tk bors
  • 1 ek olívaolaj

A mázhoz

  • 1 és 1/2 csésze almabor
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2 tk narancshéj
  • 1/2 tk zúzott pirospaprika-pehely
  • 1/2 tk só

Elkészítés

A máz hozzávalóit tegyük bele egy serpenyőbe, keverjük el és forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről. A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a hússzeleteket. Dörzsöljük alaposan bele a fűszereket, hogy jól átvegye az ízeket. A hússzeleteket tegyük a grillrácsra és egy ecsettel kenjük be a mázzal. 4 perc után fordítsuk meg és a másik oldalát is kenjük be. A húsokat folyamatosan forgassuk és kenegessük, míg jól át nem sül. Tálalás előtt szórjuk meg friss kakukkfűvel.

Fotó: huntershealthykitchen.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!