Kakukkfüves grillezett karaj almaboros mázzal - Hétvégi ízkavalkád
Nincs is jobb egy hétvégi grillezésnél! Ehhez pedig máris ajánlunk egy kihagyhatatlan receptet: ezzel az almaboros mázas, sült karajjal biztosan nem nyúlsz mellé! Legyen szó kerti partiról vagy csak családi sütögetésről, ez nyerő fogás lesz!
Hozzávalók
- 450 g kicsontozott sertéskaraj
A fűszeres páchoz
- 2 ek barna cukor
- 2 tk chilipor
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk só
- 1 tk friss kakukkfű
- 1/2 tk bors
- 1 ek olívaolaj
A mázhoz
- 1 és 1/2 csésze almabor
- 1/4 csésze juharszirup
- 1 ek dijoni mustár
- 2 tk narancshéj
- 1/2 tk zúzott pirospaprika-pehely
- 1/2 tk só
Elkészítés
A máz hozzávalóit tegyük bele egy serpenyőbe, keverjük el és forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről. A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a hússzeleteket. Dörzsöljük alaposan bele a fűszereket, hogy jól átvegye az ízeket. A hússzeleteket tegyük a grillrácsra és egy ecsettel kenjük be a mázzal. 4 perc után fordítsuk meg és a másik oldalát is kenjük be. A húsokat folyamatosan forgassuk és kenegessük, míg jól át nem sül. Tálalás előtt szórjuk meg friss kakukkfűvel.