Joghurtos eperkrémleves recept

Íme egy szuper gyorsan elkészíthető leves, amely nem utolsó sorban isteni finom. Ráadásul behűtve akár könnyed ebédként vagy vacsoraként is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

  • 50 dkg eper
  • ½ natúr joghurt
  • 5-6 evőkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor

Elkészítés

Egy edénybe öntünk 3 dl vizet, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, majd az egészet felforraljuk. Közben 3 evőkanál joghurtot a pudingporral simára keverjük, a maradék joghurtot pedig a megmosott eperrel együtt összeturmixoljuk. Majd az epres turmixot és a pudingporral összekevert joghurtot is a felforrt vízhez öntjük és folyamatos kavargatás mellett összeforraljuk az egészet. Tálalás előtt rakjuk be az elkészült levest a hűtőbe, hogy jól lehűljön.

Ezt is ajánljuk: Mákos guba recept - Katt ide!

Fotó:tarasmulticulturaltable.com, Leadkép:trendwallpaper.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!