Joghurtos eperkrémleves recept
Íme egy szuper gyorsan elkészíthető leves, amely nem utolsó sorban isteni finom. Ráadásul behűtve akár könnyed ebédként vagy vacsoraként is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók
- 50 dkg eper
- ½ natúr joghurt
- 5-6 evőkanál nyírfacukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 3-4 szem szegfűszeg
- őrölt fahéj
- fél citrom reszelt héja
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
Elkészítés
Egy edénybe öntünk 3 dl vizet, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, majd az egészet felforraljuk. Közben 3 evőkanál joghurtot a pudingporral simára keverjük, a maradék joghurtot pedig a megmosott eperrel együtt összeturmixoljuk. Majd az epres turmixot és a pudingporral összekevert joghurtot is a felforrt vízhez öntjük és folyamatos kavargatás mellett összeforraljuk az egészet. Tálalás előtt rakjuk be az elkészült levest a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Ezt is ajánljuk: Mákos guba recept - Katt ide!