Isteni eperdzsem házilag - Nem kell hozzá konyhatündérnek lenned

Sajnos az eperszezon igen rövid, így ha élvezni akarjuk kedvenc gyümölcsünk ízét a többi évszakban is, érdemes lekvárt főzni belőle. Cikkünkben ezúttal egy egyszerű receptet mutatunk, amelyet az is megcsinálhat, aki egyébként nem konyhatündér!

Hozzávalók

  • 3 kg eper
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag dzsemfix (3:1)
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csipet étkezési citromsav

Elkészítés

Az epreket mossuk meg alaposan és csumázzuk ki. Tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá a citromsavat, a fél citrom levét és a cukrot. Keverjük meg és így hagyjuk állni nagyjából másfél óráig, hogy levet eresszen. Ha letelt az idő, adjuk hozzá a dzsemfixet is és botmixerrel turmixoljuk össze. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük. Forrás után még hagyjuk pár percig főni, majd adagoljuk ki üvegekbe. Jól zárjuk le fóliával és tetővel.

Fotó: healthyfoodelements.com

Oldalak

Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!