Indonéz csirke recept - Az egzotikus ízek szerelmeseinek

Ha egy különleges, de ízletes ételre vágysz, próbáld ki ezt a keleties csirkés fogást. Egyszerűen isteni ez a recept.

Indonéz csirke - Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 25 dkg érett paradicsom
  • 10 dkg kókuszreszelék (kókusztejhez)
  • 3 kisebb chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl citromlé
  • 1 szál citromfű
  • 1 tk kurkuma
  • 1 diónyi gyömbér
  • 2,5 dl víz

Elkészítés

A csirkemellet tisztítsuk meg, kockázzuk fel, locsoljuk meg a citromlével és egy óráig hagyjuk pácolódni. A paradicsomot és a fokhagymát mossuk meg, aprítsuk fel, a chilipaprikát tisztítsuk meg, csumázzuk ki és vágjuk csíkokra, a gyömbért pedig reszeljük le. A paradicsomot keverjük el a vízzel, passzírozzuk át és forraljuk fel. Ehhez adjuk a csirkét, a chilit, a gyömbért, a fokhagymát, a kurkumát és a citromfüvet. Lassú tűzön lefedve és néha megkeverve pároljuk fél óráig. Közben készítsük el a kókusztejet: 2 és fél deciliter forrásban lévő vizet öntsünk a kókuszreszelékre, hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le. A levet adjuk hozzá a húshoz és keverjük el. Zárjuk el alatta a gázt, kicsit hagyjuk hűlni, majd rizzsel tálaljuk.

Még két szuper receptért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!