Indiai sárgaborsóleves - Könnyebb, mint hinnéd

Nemrég egy gyönyörű filmet láttam Indiáról, amitől rögtön kedved kaptam egy kis egzotikus főzőcskézéshez. Ez a hagyomány indiai leves egyszerűen mennyei, ezért gondoltam megosztom veletek is a receptjét!

Indiai sárgaborsóleves

Az erős fűszerezés az indiai konyha sajátja, ha nem rajongsz a csípős fűszerekért, egyszerűen hagyd ki őket a receptből!

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 evőkanál ghí (helyettesíthető olajjal vagy vajjal)
  • 1, 5 liter zöldség alaplé
  • 1 pohár joghurt vagy tejföl
  • 1 kiskanál mustármag
  • Kis darab reszelt gyömbér
  • 1 kiskanál bors
  • 1 kiskanál kurkuma
  • Néhány szem szegfűszeg
  • Néhány kisebb chili feldarabolva
  • Néhány babérlevél
  • Cukor
  • Fél citrom leve

Elkészítés:

A sok hozzávaló ellenére egyszerű elkészíteni. Az éjszakára beáztatott sárgaborsót a zöldség alaplében megfőzzük. A zsiradékban kipattogtatjuk a mustármagot, majd hozzáadjuk a többi fűszert, néhány másodpercig pirítjuk, és a leveshez adjuk. Majd a leveshez öntjük a citromlét és a joghurtot, felforraljuk, utolsó lépésként pedig összeturmixoljuk.

Még két finom levesért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!