Töltött dagadó: Nem is kérdés, hogy ott a helye a húsvéti asztalon

Kezdők is nyugodtan belevághatnak.

Töltött dagadó

Hozzávalók:

  • 1 kg dagadó
  • bors
  • 2 ek zsír

A töltelékhez:

  • 4 szikkadt zsemle
  • 2 dkg szalonna
  • 3 tojás
  • 1 cs friss petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítés:

A húst előkészítjük: megmossuk, felvágjuk úgy, hogy egy tölthető tasakot kapjunk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez vízbe áztatjuk a zsemléket, majd kinyomkodva egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az apró kockákra aprított szalonnát, hozzáütjük a tojásokat és meghintjük finomra vágott, friss petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. A massza akkor az igazi, ha inkább kenhetőbb, mint kemény. A tölteléket a húsba töltjük, a dagadó végét pedig tűvel és fehér cérnával összevarrjuk. Mielőtt a töltött dagadót tepsibe fektetjük, teszünk alá zsírt és egy kevés vizet. Pirosra sütjük, szeletekre vágva, hagymás tört krumpival vagy burgonyapürével kínáljuk.

Még két húsvéti receptért lapozz!

Fotó és leadfotó: nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!