Húsvéti sárgaborsó-krémleves sonkával - Várd ezzel a vendégeket

Minden évben húslevessel várod a vendégeket húsvétkor? Mi lenne, ha ezúttal valami különlegességgel lepnéd meg őket? Próbáld ki a következő receptet!

Hozzávalók

  • 30 dkg sárgaborsó
  • 6 dkg liszt
  • 6 g só
  • 3 g őrölt bors
  • 3 g pirospaprika
  • 2 dl sonkalé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • sonka

Elkészítés

A sárgaborsót előző este áztassuk be, majd tegyük fel főni a felaprított hagymával együtt. Ezt követően készítsük el a rántást olajból és lisztből, valamint a zúzott fokhagymából és a pirospaprikából. Öntsük hozzá a sonkalét, és keverjük simára. Ha a borsó megpuhult, adjuk hozzá a rántást, forraljuk össze és fűszerezzük. Az egészet passzírozzuk át és a felkockázott sonkával megszórva tálaljuk.

Fotó: yesiamvegan.com

Oldalak

Lifestyle
Ezek alapján meglepően könnyebb kielégíteni a férfiak vágyait, mint azt sokan gondolták volna.
Lifestyle
Kíváncsi vagy honnan ered a babona és miért pont 7 év balszerencsét hoz rád? Akkor olvass tovább!