Húsvéti sárgaborsó-krémleves sonkával - Várd ezzel a vendégeket
Minden évben húslevessel várod a vendégeket húsvétkor? Mi lenne, ha ezúttal valami különlegességgel lepnéd meg őket? Próbáld ki a következő receptet!
Hozzávalók
- 30 dkg sárgaborsó
- 6 dkg liszt
- 6 g só
- 3 g őrölt bors
- 3 g pirospaprika
- 2 dl sonkalé
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olaj
- sonka
Elkészítés
A sárgaborsót előző este áztassuk be, majd tegyük fel főni a felaprított hagymával együtt. Ezt követően készítsük el a rántást olajból és lisztből, valamint a zúzott fokhagymából és a pirospaprikából. Öntsük hozzá a sonkalét, és keverjük simára. Ha a borsó megpuhult, adjuk hozzá a rántást, forraljuk össze és fűszerezzük. Az egészet passzírozzuk át és a felkockázott sonkával megszórva tálaljuk.