Könnyű húsos pite, a hétköznapok kedvence

Bizony, a pite nem csak édesen finom. Ettől a húsos verziótól pedig le fog esni az állad.

Húsos pite - Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús
  • 10 dkg szalonna
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk mustár
  • 1 kk kakukkfű
  • kömény
  • rozmaring
  • leveles tészta

Elkészítés

A felkockázott szalonnát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a köményt és a mustárt. Ha nagyjából összeforrt, keverjük hozzá a zsemlemorzsát és a tojásokat. A piteforma aljára tegyünk leveles tésztát, erre öntsük az előbb elkészített húsos keveréket, a tetejére pedig ismét tegyünk leveles tésztát. A tetejét kenjük meg tojással és süssük addig, amíg szép piros nem lesz.

Még két finom főételért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!