Húsos pite - Laktató főétel

Ki mondta, hogy a pite csak édesen jó? Érdemes kipróbálnunk hússal is, nem fogjuk megbánni! Máris mutatjuk a receptjét, nem is olyan bonyolult elkészíteni!

Hozzávalók

  • 80 dkg darált hús
  • 10 dkg szalonna
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk mustár
  • 1 kk kakukkfű
  • kömény
  • rozmaring
  • leveles tészta

Elkészítés

A felkockázott szalonnát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a köményt és a mustárt. Ha nagyjából összeforrt, keverjük hozzá a zsemlemorzsát és a tojásokat. A piteforma aljára tegyünk leveles tésztát, erre öntsük az előbb elkészített húsos keveréket, a tetejére pedig ismét tegyünk leveles tésztát. A tetejét kenjük meg tojásra és süssük addig, amíg szép piros nem lesz.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: annejisca.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2