Recept

A legjobb hűsítő a kánikulában – Hideg kovászos uborka krémleves

A kovászos uborka a nyár egyik legnagyobb ajándéka - a napsütés, a meleg és a gondtalanság esszenciáját hordozza magában. Általában kísérőként szoktuk fogyasztani valamilyen nehezebb étel mellé, de mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy most ő a főszereplő? A hidegen fogyasztott kovászos uborka krémleves a legjobb hűsítő a nyári hőségben (persze csak a jó öreg rozéfröccs után), elkészítésénél mi sem egyszerűbb.

Hideg kovászos uborka krémleves

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók:

  • 8 db kovászos uborka
  • 5 dl kovászos uborkalé
  • 5 dl görög joghurt
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • feltétek opcionálisan

Elkészítés:

  1. A kovászos uborkákat kockázzuk fel.
  2. Egy turmixgépbe öntsük bele a kovászos uborka levét, majd adjuk hozzá a felkockázott uborkát, a görög joghurtot, a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk.
  3. A leturmixolt levest tálalásig tegyük hűtőbe – minél hidegebb, annál jobb.
  4. Feltétként tehetünk rá pirított bacont, friss kaprot, esetleg magvakat.

További kovászos uborkás receptekért lapozz!

Forrás: Mautner Zsófi
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.