A legjobb hűsítő a kánikulában – Hideg kovászos uborka krémleves

A kovászos uborka a nyár egyik legnagyobb ajándéka - a napsütés, a meleg és a gondtalanság esszenciáját hordozza magában. Általában kísérőként szoktuk fogyasztani valamilyen nehezebb étel mellé, de mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy most ő a főszereplő? A hidegen fogyasztott kovászos uborka krémleves a legjobb hűsítő a nyári hőségben (persze csak a jó öreg rozéfröccs után), elkészítésénél mi sem egyszerűbb.

Hideg kovászos uborka krémleves

Hozzávalók:

  • 8 db kovászos uborka
  • 5 dl kovászos uborkalé
  • 5 dl görög joghurt
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • feltétek opcionálisan

Elkészítés:

  1. A kovászos uborkákat kockázzuk fel.
  2. Egy turmixgépbe öntsük bele a kovászos uborka levét, majd adjuk hozzá a felkockázott uborkát, a görög joghurtot, a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk.
  3. A leturmixolt levest tálalásig tegyük hűtőbe – minél hidegebb, annál jobb.
  4. Feltétként tehetünk rá pirított bacont, friss kaprot, esetleg magvakat.

További kovászos uborkás receptekért lapozz!

Forrás: Mautner Zsófi
Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2