Hűsítő epres pohárkrém – szédítően jó fehércsokival
Egy villámgyors gyümölcsös desszert kánikula idején.
Epres pohárkrém
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg fehércsoki
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A megmosott és zöldjétől megfosztott eperből néhány szemet félbevágunk és félreteszünk, a többit összeturmixoljuk a cukor felével. A mascarponéhoz keverjük a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a víz fölött megolvasztott fehér csokit, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is. A pohár aljára kerül egy rétegben a turmixolt gyümölcs, rá néhány kanálnyi krém, amit a következő krémrétegtől egy sor félbevágott eper választ el. A krém és gyümölcs rétegeket a maradék turmixszal és a félbe vágott eprekkel zárjuk. A kész pohárkrémet a hűtőben hagyjuk pihenni, egyrészt azért, hogy jól lehűljön, másrészt, hogy az ízek is összeérjenek.