Hűsítő epres pohárkrém – szédítően jó fehércsokival

Egy villámgyors gyümölcsös desszert kánikula idején.

Epres pohárkrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg fehércsoki
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A megmosott és zöldjétől megfosztott eperből néhány szemet félbevágunk és félreteszünk, a többit összeturmixoljuk a cukor felével. A mascarponéhoz keverjük a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a víz fölött megolvasztott fehér csokit, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is. A pohár aljára kerül egy rétegben a turmixolt gyümölcs, rá néhány kanálnyi krém, amit a következő krémrétegtől egy sor félbevágott eper választ el. A krém és gyümölcs rétegeket a maradék turmixszal és a félbe vágott eprekkel zárjuk. A kész pohárkrémet a hűtőben hagyjuk pihenni, egyrészt azért, hogy jól lehűljön, másrészt, hogy az ízek is összeérjenek.

Még két epres finomság receptjéért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!