Hortobágyi palacsinta

A hortobágyi palacsinta egy igazi hungarikum, ami valójában egy meleg előétel, ennek ellenére rengetegen főételként fogyasztják. Ez nem is fontos, hiszen az egyetlen ami számít, hogy nagyon finom.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    20 db sós palacsinta
  • 5 adag paprikás csirke
  • 100 g vaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 db csemege paradicsom
  • 1 db csemege paprika
  • ½ cs petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors

Elkészítés

A kész paprikás csirkét mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finom lyukú húsőrlőn megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyas húst, kevés sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk. A palacsintákat henger alakúra formázzuk, tűzálló tálba helyezzük, és a már kész paprikás csirke mártásával bevonjuk. Dekoráljuk erejétől megtisztított, szeletekre vágott zöldpaprikával, paradicsommal és kevés tejföllel.

Próbáld ki a sütőtökös palacsintát is!

Fotó: nullammicrowaveum.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!