Daragaluskát a levesbe! Mutatjuk hozzá a legnagyszerűbb receptet

A hétvégi ebéd elmaradhatatlan kiegészítője.

Daragaluska

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 5 dkg zsír vagy vaj
  • 10 dkg búzadara

Elkészítés:

A tojást a zsírral vagy a vajjal jól elkeverjük, hozzáadjuk a búzadarát, sózzuk, majd a forró vízbe kávéskanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Nagyon lassú tűzön forralva puhára főzzük. Húslevesbe, erőlevesbe levesbetétként kitűnő. Ha hús mellé, köretnek készítjük, akkor e mennyiség dupláját használjuk és evőkanállal szaggatjuk, hogy később szép nagy galuskák kerüljenek a tányérra.

Legjobb húsleves receptekért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!