Házi krémsajt - Recept

Készítsük el otthon a krémsajtot, és a reggelinél lepjük meg vele a szeretteinket. Biztos finomabb a boltinál!

Hozzávalók

  • 2 db 0,5 l kefir
  • 2 db 450 g natúr joghurt
  • só, bors
  • ízlés szerint fűszerek
  • egy tiszta, mosható textilanyag

Elkészítés

A tiszta textilanyagba beleöntjük a 2 doboz kefirt és a doboz joghurtot, hozzáadunk ízlés szerint sót. Az anyagot összefogjuk és megkötjük, mint egy kis zsákot. A kis csomagunkat felakasztjuk a konyha egyik félreeső szegletébe alatta egy tállal, és hagyjuk, hogy 5-6 óra alatt kicsöpögjön a kefires-joghurtos keverékből a savó. A visszamaradt, sűrű krémsajtot már csak ízesíteni kell, ha szeretnénk. Lehet borssal, snidlinggel, lilahagymával, bazsalikommal, rozmaringgal és egyéb fűszerekkel kombinálni, és így akár többféle krémsajtot házilag előállítani.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: rapunzel.de

Oldalak

Lifestyle
Húsvétkor a magyarok egyszerűen bolondulnak a kalácsért. Viszont vannak olyanok, amik nem a legjobb minőségűek. Van, amibe mi is belefutottunk.
Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!