Három könnyű nyári halétel

Egészséges, nem hízlal és finom. Recept összeállításunk középpontjában most a halételeké a főszerep.
 
Zöldséges hal
 
Hozzávalók: 
80 dkg krumpli
20 dkg sárgarépa
20 dkg gomba
20 dkg brokkoli
4 szelet halfilé
fűszerek: só, bors, petrezselyem
citromlé
 
Elkészítése: A krumplit megfőzzük a héjában. Az alufóliát megolajozzuk, majd a karikára vágott krumplit ráhalmozzuk. Erre rátesszük a zöldséget, majd a megsózott, borsozott, citromlével bekent halat a tetejére. Összecsomagoljuk a fóliát, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 15-20 percig.
 
 
 
Kapros lazacfilé zöldcitromban pácolva
 
Hozzávalók: 
80 dkg lazacfilé
2 lime
1 csokor kapor
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
 
Elkészítése: A lazacot felszeleteljük. A kifacsart lime-ok levét összekeverjük az olívaolajjal, az apróra vágott kaporral és az összezúzott fokhagymával. Ebben a lében 1 napig pácoljuk a lazacot, majd egy serpenyőben megsütjük a saját levében.
 
 
Citromos-kapros tilápia filé
 
Hozzávalók:
40 dkg tilápia filé (ennek a halfajtának a különlegessége, hogy nem szálkás)
olívaolaj
citromlé
fűszerek: só, bors, kapor
 
Elkészítése: A sütőt 200 C fokra előmelegítjük. Egy nagyobb tálba egymás mellé pakoljuk a filéket, majd egy kisebb tálba olívaolajat és citromlevet öntünk és addig keverjük, amíg egyveleget nem alkotnak. Ehhez adjuk hozzá a sót, a borsot és a kaprot. Az egészet pedig ráöntjük a tilápia filékre. Körülbelül fél óra alatt készre sül.

 

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...