Hamburgerbe vele: A legjobb húspogácsa, amit sertéshúsból készíthetsz!

Egyszerű és nagyon ízletes.

Húspogácsa sertéshúsból

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 5 ek ketchup
  • 2-3 ek mustár
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk, majd a darált húshoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, ezután hozzáadjuk a ketchupot, a mustárt és a tojást is. Alaposan átforgatjuk az egészet, hogy minden hozzávaló elkeveredjen benne. Ha egy kicsit hígnak találjuk a masszát, bátran dúsíthatjuk zsemlemorzsával vagy akár liszttel is. Ha megfelelő állagú a húspogácsának való, akkor hagyhatjuk a hűtőben pihenni is, de akár azonnal hozzáfoghatunk a sütéséhez is. A masszából ízlés szerinti méretű húspogácsákat formázunk, majd leheletnyi olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Még két fenséges hamburger receptért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!