Így készül a legjobb stíriai metélt

Egy ok nélkül elhanyagolt édesség, ami igazán megérdemli, hogy a megterített asztal ékkőve legyen.

Stíriai metélt - Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 200 g porcukor
  • 500 g rétesliszt
  • 600 g vaj
  • 60 g mazsola
  • 10 db tojás
  • 1 db citrom
  • 6 dl tejföl

Elkészítés

A tehéntúrót szitán áttörjük, keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a lisztet, 5 tojás sárgáját, 1 dl tejfölt, jól összegyúrjuk. úgy, hogy szilárd burgonyametélthez hasonló tésztát kapjunk belőle. A nyújtódeszkát liszttel meghintjük, az előkészített tésztát kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és ceruza vastagságú metéltre vágjuk. Megfelelő nagyságú edényben vizet forralunk, gyengén megsózzuk, és a tésztát kifőzzük. Leszűrjük, félretesszük.

Habüstben a vajat a tojássárgájával és a porcukorral simára keverjük, reszelt citromhéjjal, mazsolával ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, és beletesszük a már kifőtt metéltet. Lazán összekeverjük, kivajazott tepsibe helyezzük, és sütőben szép pirosra sütjük. Előmelegített tálon forrón tálaljuk.

Még két édes finomságért kattints a következő oldalra!

Fotó:Instagram

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!