A magyar konyha megunhatatlan sztárja: Omlós és szaftos csirkepaprikás vasárnapra

Nincs is jobb, mint egy örök klasszikus a vasárnapi menüben, amiért az egész család rajong.

Csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 3 egész csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 ek zsír
  • só, bors
  • víz

Elkészítés:

A csirkéket mossuk meg, majd egy éles késsel vágjuk szét alsó és felső combra. A paprikás alap elkészítését ne a hagyma dinsztelésével kezdjük, hanem a zsíradékon a felkockázott paprikát kezdjük el pirítani, mert sokkal jobb íze lesz a szaftnak. Ezután jöhet rá a hagyma, majd ha zsírjára lesütöttük, hozzáadhatjuk a paradicsomot, valamint az őrölt pirospaprikát. Erre a keverékre tegyük rá a csirkét, alaposan keverjük el, majd körülbelül 10 perc rotyogtatás után adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. A lábast fedjük le, és csak néha kavargassuk meg. Nagyjából két óra alatt készre fő a csirkepaprikásunk. Ha sűrűbbé szeretnénk tenni a szaftot, két evőkanál tejfölbe keverjünk el egy evőkanál lisztet, majd ezt a csomómentesre eldolgozott keveréket adjuk a pörköltünkhöz, és nokedlival tálaljuk.

További két magyaros ételért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2