Gluténmentes túrógombóc - kipróbáltuk, habkönnyű és tökéletes!

Ízre, állagra is olyan, mint a hagyományos.

Gluténmentes túrógombóc

Hozzávalók:

  • 450 g túró
  • 2 tojás
  • 2 ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt
  • 100 g barna rizsdara
  • 1 csipet só
  • 20 dkg gluténmentes zsemlemorzsa
  • 1 ek olaj
  • 2 dl tejföl
  • fahéj ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A túrót egy nagy tálba öntjük és krumplinyomóval vagy villával kissé összetörjük. Hozzákanalazzuk a rizslisztet és a rizsdarát, meghintjük egy csipet sóval és eldolgozzuk az egészet a tojásokkal. A túrós masszából gombócokat formálunk és forrásban lévő, bő vízbe dobjuk. Ha a golyók feljöttek a víz tetejére, még további 3-5 percig főzzük, majd kivéve, olajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Édes, fahéjas tejföllel kínáljuk.

További gluténmentes receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!