Kiadós, gyors fokhagymakrémleves – Tökéletes választás ebédre vagy vacsorára

Egy rendkívül egyszerű recept, ha nem akarsz órákat pepecselni a konyhában.

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 250 ml tejszín
  • 600 ml húsleves alaplé
  • 2 ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • pirítóskocka
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát megdinszteljük a vajon, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd rászórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a húsleves alaplével, amit előzőleg leveskockából elkészítettünk. Ezután 30-35 percig főzzük, majd az egészet botmixerrel átturmixoljuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és pár percig alacsony lángon forraljuk. Forrón, reszelt sajttal a tetején és pirítóskockákkal tálaljuk.

További két isteni fokhagymás ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!