Ha unod a hagyományost: görög lecsó, vörösborral

A lecsót mindenki imádja, de unalmas mindig ugyanúgy elkészíteni. Íme a pikáns görög variáció: a spetsofai.

Hozzávalók:

  • 20 dkg kolbász (lángolt, vagy füstölt)
  • 2 zöld kaliforniai paprika
  • 2 sárga kaliforniai paprika
  • 2 piros kaliforniai paprika (vagy kápia, esetleg pritaminpaprika)
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl vörösbor (vagy retsina)
  • 2 dl passzírozott paradicsomszósz (nem a sürítmény!)
  • 2 babérlevél
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek cukor
  • őrölt bors
  • sok oregánó

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk szeletekre vágjuk. Megtisztítás után a paprikákat nagyobb darabokra vágjuk. A padlizsánt megmossuk, közepes kockakra aprítjuk és besózzuk. A kolbász karikára vágjuk és a hagymával együtt az olajon megsütjük. Ha kiadta a zsírját, beledobjuk a paprikákat és a fokhagymát is. A padlizsánról leitatjuk a levet, amit a sótól engedett, és szintén a lábosba tesszük. Jöhet bele a paradicsomszósz, a bor, az összes fűszer, a só és a cukor is. Bő fél órát rotyogtatjuk, amíg minden zöldség megpuhul. Egyes tájakon a végén megszórják a tetejét feta sajttal is.

Több lecsó receptért lapozz!

Fotó: elliebleu.com

Oldalak

Sztárok
Kamilla királyné, ahogy a brit királyi család minden tagja, igencsak nehéz időszakon megy keresztül, bár próbálja megőrizni az összeszedettség látszatát, a testbeszéd szakértő szerint nagyon...
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.