Recept

Gombakrém: az ínycsiklandó élmény egészen megbolondít

Hideg és melegszendvicsek isteni alapja! Gyors és pofonegyszerű a gombakrém elkészítése, ellenben az élmény felér egy elnyújtott ízorgiával!

Hozzávalók

  • 40 dkg gomba (konzerv is lehet)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál vaj
  • petrezselyem
  • majoranna, kaukkfű
  • bors

Elkészítés

Egy kevéske vajon üvegesre pirítjuk az apróra szeletelt hagymát. Ezt követően adjuk hozzá az ugyancsak apróra vágott fokhagymát. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Majd a már korábban megpucolt, és megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk a hagymához. Addig főzzük, amíg a hagyma egészen megpuhul és amíg a gomba által eresztett víz elfő. Ekkor beleszórjuk a lisztet és alaposan elkeverjük. Végül beleöntjük a főzőtejszínt, az apróra szeletelt petrezselymet és puhára főzzük az egészet, vagy botmixerrel is krémesíthetjük. Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni és hozzáadni a majorannát vagy a kakukkfüvet.

Végül nincs más dolgod, mint mielőbb kenyérre kenni és jó étvággyal fogyasztani, vagy sajtot szórni rá és bedobni a sütőbe, hogy mennyei gombakrémes melegszendvicset kapj!

Lapozz még két szuper receptért!

Fotó: freefromg.com, Leadfotó: butterball.ca

Oldalak

Recept
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...