Gombakrém: az ínycsiklandó élmény egészen megbolondít
Hideg és melegszendvicsek isteni alapja! Gyors és pofonegyszerű a gombakrém elkészítése, ellenben az élmény felér egy elnyújtott ízorgiával!
Hozzávalók
- 40 dkg gomba (konzerv is lehet)
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál vaj
- petrezselyem
- majoranna, kaukkfű
- só
- bors
Elkészítés
Egy kevéske vajon üvegesre pirítjuk az apróra szeletelt hagymát. Ezt követően adjuk hozzá az ugyancsak apróra vágott fokhagymát. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Majd a már korábban megpucolt, és megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk a hagymához. Addig főzzük, amíg a hagyma egészen megpuhul és amíg a gomba által eresztett víz elfő. Ekkor beleszórjuk a lisztet és alaposan elkeverjük. Végül beleöntjük a főzőtejszínt, az apróra szeletelt petrezselymet és puhára főzzük az egészet, vagy botmixerrel is krémesíthetjük. Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni és hozzáadni a majorannát vagy a kakukkfüvet.
Végül nincs más dolgod, mint mielőbb kenyérre kenni és jó étvággyal fogyasztani, vagy sajtot szórni rá és bedobni a sütőbe, hogy mennyei gombakrémes melegszendvicset kapj!