Gluténmentes csokis-diós kocka: Még cukor sincs benne

A tésztája a kókuszkocka alapja is lehet.

Csokis-diós kocka

Hozzávalók:

  • 5 ek kókuszliszt
  • 5 tojás
  • 5 ek nyírfacukor
  • 1 csipet só
  • ½ kk szódabikarbóna
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek olaj
  • 14 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 2 ek kókusztej
  • darált dió

Elkészítés:

Kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgájához keverjük fokozatosan a nyírfacukrot, beleszitáljuk a szódabikarbónával elkevert kókuszlisztet, a fehérjét pedig egy másik tálban egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájás masszához adjuk a citromlevet, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is. A tésztát tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A csokit a kókusztejjel vízgőz fölött mázzá olvasztjuk, és ebbe mártjuk a kész, már kihűlt és felkockázott tésztát, a végén pedig a kockákat darált dióba forgatjuk. Fogyasztásig hűtőben tartjuk. A süti alapja egyébként a klasszikus kókuszkocka gluténmentes változata, amit kókuszreszelékben is meghempergethetsz. Azért a kókuszreszelék címkéjén nézd meg, hogy valóban nem tartalmaz-e glutént!

További diós finomságokért lapozz!

Fotó és leadfotó: barizsuzsi

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!