Gesztenye-krémleves a téli napokra - Nem csak ínyenceknek

A gesztenye nem csak sült vagy püré formában isteni, hanem krémlevesként is ellenállhatatlan! Szeretnéd megkóstolni? Készítsd el otthon! Cikkünkben megmutatjuk, hogyan kell.

Hozzávalók

  • 400 g megtisztított, főtt gesztenye
  • 400 ml alaplé
  • 15 g vaj
  • 1 paszternák
  • 1 szál zeller
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél dl száraz fehérbor

Elkészítés

A zöldségeket tisztítsuk meg, aprítsuk fel és egy serpenyőben vajon pároljuk meg. Ekkor adjuk hozzá a szintén felaprított gesztenyét és öntsük rá a bort és az alaplevet. Ha elfőtt a leve, kis lángon főzzük még nagyjából 20 percig. Ízlés szerint sózzuk, majd vegyük le a gázról és botmixerrel pürésítsük. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: chowstatic.com

Oldalak

Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.