Pénztárcakímélő mexikói rizssaláta a hónap végére

Hónap vége van, ilyenkor már figyelni kell a kiadásainkra. Ez a húsmentes, gyors étel tökéletes felhasználási módja a megmaradt rizsnek. Ráadásul isteni finom és a bab miatt úgy jól laksz tőle, mint egy nagy, húsos főételtől.
Fűszeres mexikói rizssaláta
Hozzávalók:
- 1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
- 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 evőkanál apróra vágott friss koriander
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1/2 teáskanál cayenne bors
- 1/4 teáskanál fokhagymapor
- 2 csésze hideg, főtt fehér rizs
- 40 dkg fekete bab, leöblítve
- 2 zellerszár, apróra vágva
- Kábé egy marék olívabogyó de persze attól függ, hogy mennyire szeretitek
- 3 zöldhagyma, apróra vágva
- 1/4 csésze vörösborecet
- 1/4 csésze extra szűz olívaolaj