Füstöltsonkás pulykanyársak Mák Éva séftől
A Junior Vendéglátó vezető séfe, Mák Éva az 5 SÉF - egy hét, egy hűtő műsorában füstöltsonkás pulykanyársakat készített. Érdekel, hogy miként készíthetsz kevesebb, mint fél óra alatt egy ízletes vacsorát a családnak? Akkor nézd meg Éva receptjét és videóját, majd irány a konyha! (X)
Előkészítés: 5 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 40 dkg Gallicoop pulykamellfilé
- 40 dkg őszibarack befőtt
- 10 dkg füstölt sonka
- 40 dkg rukkola
- 5 dkg tökmag
- Vénusz étolaj
- Kotányi őrölt chili
- Kotányi őrölt tarkabors
- só
Elkészítés:
A Gallicoop pulykamellet fél centiméteres szeletekre vágjuk és ráfektetjük a füstölt sonkaszeleteket. Harmonika-szerűen fa nyársra tűzzük, majd megszórjuk Kotányi chilivel és Kotányi őrölt tarkaborssal. Egy serpenyőbe Vénusz étolajat hevítünk, és beletesszük a tökmagot. Azért fontos, hogy a tökmaggal kezdjük a sütést, mert a benne rejlő ízeket fogja később átvenni a hús. Ha a tökmag megpirult, kivesszük a serpenyőből, és ebbe az olajba fektetjük bele a nyársakat, amiket oldalanként 2-2 perc alatt készre sütünk. Sült őszibarackkal és gránátalmás salátával tálaljuk.