Recept

Füstöltsonkás pulykanyársak Mák Éva séftől

A Junior Vendéglátó vezető séfe, Mák Éva az 5 SÉF - egy hét, egy hűtő műsorában füstöltsonkás pulykanyársakat készített. Érdekel, hogy miként készíthetsz kevesebb, mint fél óra alatt egy ízletes vacsorát a családnak? Akkor nézd meg Éva receptjét és videóját, majd irány a konyha! (X)

Előkészítés: 5 perc
Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg Gallicoop pulykamellfilé
  • 40 dkg őszibarack befőtt
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 40 dkg rukkola
  • 5 dkg tökmag
  • Vénusz étolaj
  • Kotányi őrölt chili
  • Kotányi őrölt tarkabors

Elkészítés:

A Gallicoop pulykamellet fél centiméteres szeletekre vágjuk és ráfektetjük a füstölt sonkaszeleteket. Harmonika-szerűen fa nyársra tűzzük, majd megszórjuk Kotányi chilivel és Kotányi őrölt tarkaborssal. Egy serpenyőbe Vénusz étolajat hevítünk, és beletesszük a tökmagot. Azért fontos, hogy a tökmaggal kezdjük a sütést, mert a benne rejlő ízeket fogja később átvenni a hús. Ha a tökmag megpirult, kivesszük a serpenyőből, és ebbe az olajba fektetjük bele a nyársakat, amiket oldalanként 2-2 perc alatt készre sütünk. Sült őszibarackkal és gránátalmás salátával tálaljuk.

A recepttel most 10.000 Ft értékű Vénusz étolaj csomagot nyerhetsz!

Kattints a képre, töltsd ki a kvízt és nyerj!

Oldalak

Recept
Sztárok
Anne Hathaway igazán nosztalgikus hangulatba került a Neveletlen hercegnőt visszanézve, a színésznő el is érzékenyült karrierje kezdetére visszatekintve, valamint azt is elárulta, hogy az egyik...
Lifestyle
A Mars titkai folyamatosan meglepetést okoznak a kutatóknak. Most az InSight űrszonda adatai szállították a nagy leleplezést!
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!