Ahogy a nagyi készítette: Főzött vaníliapuding házilag
Szerintem a zacskós puding az egyik legjobb "életmentő", ha valamilyen gyors édességre vágyunk. Ha kicsit több időnk van, mint 15 perc, próbáljuk ki az igazi, főzött pudingot. Mikor először készítettem, én is tartottam tőle, hogy az egész odakozmál majd, de semmi okom nem volt rá: olyan könnyű elkészíteni, hogy a kezdők is nekiállhatnak. Hajrá!
Hozzávalók:
- 4 db tojássárgája
- 40 gr kukoricakeményítő
- 5 dl tej
- 7 dkg cukor
- 1 db vanília rúd
- 2 csipet só
Elkészítés:
Kaparjuk ki a vaníliarúd magját, de magát a rudat se dobjuk ki. Öntsük a tejet egy lábasba, adjuk hozzá a cukor felét, a csipet sót, a vanília magokat és a rudat.
Kezdjük el közepes lángon melegíteni, közben pedig egy másik edényben keverjük össze a tojások sárgáját, a maradék cukrot és a keményítőt.
Most következik a hőkiegyenlítés: a meleg tejes keverékből adjunk egy merőkanállal a tojásos keverékhez és kézi habverővel keverjük el. Így el tudjuk kerülni a csomósodást. Öntsük a lábasba a tojásos krémet.
Vegyük vissza a lángot és alacsony hőmérsékleten, kézi habverővel folyamatosan kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Ha kész, horgásszuk ki a vaníliarudat, a pudingot pedig töltsük tálkákba, poharakba. Eperrel a tetején, kekszmorzsával meghintve kínálhatjuk, de magában is nagyon finom!