Főzés nélküli málnabefőtt - Hogy ne csak nyáron ehessünk belőle

A málna az egyik kedvenc gyümölcsünk, éppen ezért készítünk belőle befőttet, hogy ne csak nyáron ehessünk belőle. Mutatjuk, hogyan csináljuk!

Hozzávalók

  • 2 kg málna
  • 1,2 kg cukor
  • 1 mk nátrium-benzoát
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

A málnát alaposan mossuk át, majd tegyük egy tálba. Szórjuk meg a tetejét a cukorral, hagyjuk így néhány órán keresztül, hadd eresszen levet. Ha ez megtörtént, kis üvegekbe adagoljuk a gyümölcsöt. A megmaradt levet keverjük el a nátrium-benzoáttal és a citromlével, majd öntsük az üvegekbe ezt is. Zárjuk le az üvegeket és száraz, hűvös helyen tartsuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: rawismyreligion.com

Oldalak

Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.
Lifestyle
Veled is előfordult már, hogy amikor a leginkább komolynak kellett volna lenned, mert valaki rossz hírt közölt veled vagy esetleg egy temetésen voltál, rád jött a röhögőgörcs? Ez bizony rettentő...