Fokhagymás mézes csirke - Recept

Már a vasárnapi ebéden gondolkodsz? Akkor ezt a laktató finomságot - amely az egész családnak ízleni fog - ajánljuk neked.
Hozzávalók
- kockákra vágott csirkemell filé
- só, bors
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa
A mézes szószhoz:
- 1/3 csésze méz
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek csípős szósz
- 2 ek kukoricaliszt
- 2 db zöldhagyma
- 2 tk szezámmag
Elkészítés
Sózzuk és borsozzuk a csirkét. A következő lépésben rántott húsként panírozzuk be. Mártsuk bele a tojásba, majd a zsemlemorzsába. Ha az utolsó kockát is bepaníroztuk, akkor süssük őket szép arany barnára.
Egy serpenyőbe öntsük a mézet, a fokhagymát, a szója szószt és a csípős szószt. Egy kisebb tálba tegyük a kukoricalisztet 1/3 csészényi vízzel. Ezután öntsük a serpenyőbe, és keverjük össze alaposan, majd mártogassuk bele a kis kockákat a szószba. Tálaláskor szórjuk rá a szezámmagot és a zöldhagymát.
Ezt is ajánljuk: Nutellás muffin - Recept