Fokhagymás mézes csirke - Recept

Már a vasárnapi ebéden gondolkodsz? Akkor ezt a laktató finomságot - amely az egész családnak ízleni fog - ajánljuk neked.

Hozzávalók

  • kockákra vágott csirkemell filé
  • só, bors
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa

A mézes szószhoz:

  • 1/3 csésze méz
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek csípős szósz
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 2 db zöldhagyma
  • 2 tk szezámmag

Elkészítés

Sózzuk és borsozzuk a csirkét. A következő lépésben rántott húsként panírozzuk be. Mártsuk bele a tojásba, majd a zsemlemorzsába. Ha az utolsó kockát is bepaníroztuk, akkor süssük őket szép arany barnára.

Egy serpenyőbe öntsük a mézet, a fokhagymát, a szója szószt és a csípős szószt. Egy kisebb tálba tegyük a kukoricalisztet 1/3 csészényi vízzel. Ezután öntsük a serpenyőbe, és keverjük össze alaposan, majd mártogassuk bele a kis kockákat a szószba. Tálaláskor szórjuk rá a szezámmagot és a zöldhagymát.

Ezt is ajánljuk: Nutellás muffin - Recept

Fotó: damndelicious.net

Oldalak

Szólj hozzá Te is!