Ferdinánd sütemény - Recept

A Ferdinánd sütemény legnagyobb előnye, hogy nem túl édes, ám íze mégis nagyon kellemes, ráadásul igen laktató finomság. Készítsük el, az egész család imádni fogja!

Hozzávalók

Tésztához

  • 80 dkg liszt
  • 8 dkg kristálycukor
  • 8 dkg margarin
  • 4 dkg élesztő
  • 4 tojás
  • 5 dl tej

Töltelékhez

  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin

Tetejére

  • 2 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 dl tej

Elkészítés

Futassuk fel az élesztőt a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tegyük egy nagyobb tálba és gyúrjuk tésztává. Egy órán keresztül hagyjuk kelni, majd vegyük kétfelé és nyújtsuk ki. Az így kapott lapokat kenjük meg a margarinból, a kristálycukorból és a vaníliás cukorból készített masszával, majd tekerjük fel, ahogyan a bejglit szoktuk. A tekercseket vágjuk nagyjából 2 cm vastagságú szeletekre úgy, hogy csigaformákat kapjunk. Ezeket a csigákat helyezzük el egymás mellé a margarinnal kikent tepsiben, és kenjük meg a tetejüket két tojással. Süssük meg, és ha látjuk, hogy pirul a teteje, locsoljuk meg a cukorral elkevert tejjel. Ismételjük meg a műveletet többször, míg el nem fogy az öntet. Ha kedvünk tartja, vaníliasodót is készíthetünk mellé, úgy még finomabb.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: Wikipedia

Oldalak

Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...