Fahéjas csillag - Recept
A töltött káposzta, a halászlé és a mákos bejgli majdnem olyan elmaradhatatlan eleme az ünnepnek, mint a fenyőfa, a gyertyák és az utolsó pillanatba csomagolt ajándékok. Egy kis turpisság azonban ilyenkor is belefér. Íme egy különleges recept, amellyel garantáltan megleped majd a karácsonyi asztal köré gyűlt családot.
Hozzávalók (30 db)
- 500 g darált mandula
- 300 g porcukor
- 50 g tojásfehérje
- 5 g fahéj
- 30 g mandula likőr
- 20 g tojásfehérje (a mázhoz)
- 65 g porcukor (a mázhoz)
Elkészítés
A mandulát, a porcukrot és a fahéjat még szárazon összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és az amoretto likőrt, majd egyneműre keverjük. Fóliába csomagoljuk és pár órára a hűtőbe helyezzük, de akár előző napi is elkészíthetjük. A hűtőből kivéve kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és egy formával csillag alakokat vágunk. Lemezre vagy tepsibe rakjuk (úgy, hogy kb. 2 cm-re legyenek egymástól). A sütőt 150 fokra melegítjük, és kb. 12 perc alatt készre sütjük. A fehérjét kissé felverjük, majd a porcukorral elkeverjük, de csak annyira, hogy még kenhető legyen. A cukormázat a még meleg süteményekre kenjük. Akár enyhe nyitott sütőben, akár szoba hőmérsékleten megszárítjuk, és már mehet is az ünnepi asztalra.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!