Fahéjas csillag - Recept

A töltött káposzta, a halászlé és a mákos bejgli majdnem olyan elmaradhatatlan eleme az ünnepnek, mint a fenyőfa, a gyertyák és az utolsó pillanatba csomagolt ajándékok. Egy kis turpisság azonban ilyenkor is belefér. Íme egy különleges recept, amellyel garantáltan megleped majd a karácsonyi asztal köré gyűlt családot.

Hozzávalók (30 db)

  • 500 g darált mandula
  • 300 g porcukor
  • 50 g tojásfehérje
  • 5 g fahéj
  • 30 g mandula likőr
  • 20 g tojásfehérje (a mázhoz)
  • 65 g porcukor (a mázhoz)

Elkészítés

A mandulát, a porcukrot és a fahéjat még szárazon összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és az amoretto likőrt, majd egyneműre keverjük. Fóliába csomagoljuk és pár órára a hűtőbe helyezzük, de akár előző napi is elkészíthetjük. A hűtőből kivéve kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és egy formával csillag alakokat vágunk. Lemezre vagy tepsibe rakjuk (úgy, hogy kb. 2 cm-re legyenek egymástól). A sütőt 150 fokra melegítjük, és kb. 12 perc alatt készre sütjük. A fehérjét kissé felverjük, majd a porcukorral elkeverjük, de csak annyira, hogy még kenhető legyen. A cukormázat a még meleg süteményekre kenjük. Akár enyhe nyitott sütőben, akár szoba hőmérsékleten megszárítjuk, és már mehet is az ünnepi asztalra.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó és forrás: MOM Park - Csák László cukrászmester

Oldalak

Lifestyle
Az internet már jó ideje velünk van, a magyar kormány azonban most megváltoztatna néhány dolgot. Meglátjuk, hogy véghez viszik-e!
Egészség
Ha még mindig nem érted el a vágyott alakot a nyárra, akkor most mutatunk egy olyan élelmiszert, melynek hihetetlen előnyei vannak, ha minden egyes nap fogyasztasz belőle egy keveset, sőt mi több,...
Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.