Már a fagyit is hamisítják? Ez az oka annak, ha túl olcsón árulják a hideg desszertet

Sokszor előfordul, hogy a fagyi, amit vásároltunk, nem épp olyan, mint amilyenre számítottunk. Vajon mi lehet ennek az oka?

Silány alapanyagok

A Pénzcentrum megkereste a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületét, akik magyar cukrászokra hivatkozva az albán fagyizókat teszik felelőssé a minőség romlásáért. Mint írják, az albán fagyizók sokszor ellenőrizetlenül dolgoznak, gyakran szakképesítés nélkül. Az alapanyagaik is igen silányak, ahogyan a lap fogalmaz: „a vendégek nem igazán kapnak itt mást, mint: festékeket, aromákat, savót, soványtejport, minimális természetes alapanyagot és rengeteg levegőt.”

Új, részletesebb törvény kellene

Az ipartestület szerint az élelmiszertörvény módosítására lenne szükség, az ugyanis eléggé hiányos. Azt például rögzítették a leírásban, hogy a gyümölcsfagylaltnak gyümölcsöt kell tartalmaznia, azt azonban nem, hogy milyen mennyiségben, így például hozzájuthatunk olyan eperfagyihoz, amelyben csak minimális mértékben van eper.

A cikk folytatását elolvashatod a következő oldalon, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!