Ez a tökéletes képviselőfánk eredeti receptje, próbáld ki te is
Ha fánkról van szó, ez a verzió egyszerűen verhetetlen.
Képviselőfánk - Hozzávalók
A tésztához:
- 2,5 dl víz
- 20 dkg vaj
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 kávéskanál só
- 20 dkg finomliszt
- 5 db közepes méretű tojás
A krémhez:
- 4 db tojássárgája
- 5 dl tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 5 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A tejszínhabhoz:
- 5 dl tejszín
Elkészítés
A vizet a vajjal, a cukorral és sóval elkeverjük, és felforraljuk közepes lángon. Ha már elolvadt a vaj és a cukor, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Kivesszük a tésztát a lábasból, pár percet hűlni hagyjuk, majd tálba tesszük és egy robotgéppel belekeverjük a tojásokat. Ezzel készen is van az égetett tésztánk. A tésztát habzsákba töltjük, és kb. nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe. Vigyázzunk, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, mert a sütés alatt meg fognak nőni. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percet sütjük, majd levéve a hőfokot, 160 fokon további 15 percig szárítjuk.
Ez után elkészítjük a vaníliakrémet: a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral egy lábosban robotgéppel, majd a lisztet evőkanalanként hozzáadagoljuk. A tejet apránként öntjük hozzá, majd lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről, és néha megkeverve lehűtjük.
A tejszínhabot 24 órás hűtés után kézi mixerrel kemény habbá verjük.
A kihűlt fánkok tetejét levágjuk. Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a vaníliakrémből, majd a tetejére a tejszínt, és rátesszük a tésztakalapokat. Megszórhatjuk a tetejét porcukorral.