Recept

Epres tiramisu, ami megéri a kalóriákat: jobb, mint az eredeti

Néha a hagyományos desszerteket is jó felturbózni, például a tiramisut eperrel megspékelve még finomabb végeredményt kapunk. Próbáld ki, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók

  • 100 g tejszín
  • 25 dkg eper
  • 20 dkg tehéntúró
  • 10 dkg mascarpone
  • 8 tk narancslikőr
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg keksz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk kakaópor
  • fél citrom leve

Elkészítés

A epret tisztítsuk meg, majd vágjuk négy részre. A tejszínből verjünk kemény habot, a mascaronét, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet pedig keverjük össze és adjuk hozzá a tejszínhabhoz. Az epret, a likőrrel meglocsolt kekszet és a krémet rétegezzük poharakba. A tetejüket díszíthetjük egy kis félretett krémmel, eperrel, keksszel és kakaóporral. Hűtőben pihentessük egy kicsit, ezt követően fogyasztható.

Lapozz a krémes banános süti és a Rákóczi túrós receptjéért is!

Fotó: Goodfon.su

Oldalak

Recept
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...