Epres brownie recept
Egy finom brownie-val mindenkit le lehet venni a lábáról, de ha még a szezon egyik legkedveltebb gyümölcsével is vegyítjük, akkor végképp garantált a siker.
Hozzávalók
- 25 dkg étcsokoládé
- 20 dkg sütőmargarin
- 25 dkg barnacukor
- 3 db tojás
- 5 dkg kakaó
- 12 dkg liszt
- 35 dkg eper
Elkészítés
Az epret folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük és feldaraboljuk. A csokoládét beletördeljük egy edénybe, hozzáadjuk a margarint és a barnacukrot. Ezután kevergetve felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Amikor már csak langyos, hozzákeverjük egyesével az egész tojásokat, ezután hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd fakanállal összekeverjük. A masszához hozzáadjuk a feldarabolt eper felét, majd óvatosan összekeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük az epres masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután a maradék eperdarabokat rászórjuk a massza tetejére. Egy kicsit ütögessük a tepsit az asztalhoz, hogy kijöjjön a levegő. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25 percig. Amikor lejárt a sütési idő, vegyük ki a sütőből, nehogy nagyon kiszáradjon a tészta. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, és úgy kínáljuk.
Ezt is ajánljuk: Eperrel töltött gombóc recept - Katt ide!