Ezzel a vadassal a legjobb séfet is lepipálod: Egyszerűen ellenállhatatlan

Megmutatjuk hozzá a legjobb zsemlegombóc receptet is.

Sertés vadas

Hozzávalók:

A mártáshoz:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 2-3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 karika zeller
  • 5-6 szem egész feketebors
  • 2 nagyobb babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 ek mustár
  • ½-1 citrom kifacsart leve

A zsemlegombóchoz:

  • 4 zsemle
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 1 hagyma
  • olaj
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

A szeletekre vágott húst vízben feltesszük főni, lehabozzuk, majd ha egy kissé megpuhult, beletesszük a zöldségeket, a borsot, a babérlevelet és megsózzuk. Ha a hús teljesen puha, kivesszük, és a vízben maradt zöldségeket összeturmixoljuk. Hozzákanalazzuk a mustárt és a citromlevet, majd liszttel elkevert tejföllel behabarjuk az egészet, végül visszadobjuk a húsokat is. A zsemlegombóchoz a szikkadt zsemléket kockákra vágjuk, majd ráöntjük a tejet. A tojást felverjük, majd a tejes-zsemlés masszára öntjük, végül hozzáadjuk a lisztet is. Ezután mehet bele az előzőleg olajon megpirított hagyma, a só és az összevágott petrezselyem. Ha a masszát jól összedolgoztuk, kis gombócokat formázunk belőle, amiket forrásban lévő vízben addig főzünk, amíg feljönnek a felszínre. Tálaláskor a gombócokat nyakon öntjük a vadas szósszal, mellé pedig egy szelet húst teszünk.

Még két ízletes, laktató és nagyon húsos receptért lapozz!

Fotó, leadfotó: eszterlancfoz.blog.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!