Ellenállhatatlan húsgolyók édes mártásban - Dupla adagot kérsz majd belőle

Bár a húsgolyó önmagában is nagyon finom, a legjobb, ha valamilyen mártást készítünk hozzá, így valódi ízkavalkádban lehet részünk. Cikkünkben épp egy ilyen receptet mutatunk be, próbáld ki még ma!

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

  • 70 dkg darált pulykahús
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • ¼ csésze tej
  • 1 tojás
  • ¼ csésze apróra vágott vöröshagyma
  • 2 tk apróra vágott friss zsálya
  • 1 tk só
  • ⅛ tk bors

A mártáshoz

  • ½ csésze cseresznyelekvár
  • ½ csésze barnacukor
  • ¼ csésze ketchup
  • 2 ek ecet
  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 tk Worcestershire szósz

Elkészítés

A húsgolyók hozzávalóit tegyük bele egy tálba, gyúrjuk össze és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat. Helyezzük bele egy tepsibe és 180 fokon nagyjából 20 perc alatt süssük meg. Közben egy serpenyőbe tegyük a mártás hozzávalóit és közepes hőmérsékleten, kevergetve főzzük össze. Ebbe tegyük bele a húsgombócokat, forgassuk át, majd azonnal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: ibreatheimhungry.com

Oldalak

Lifestyle
Azt biztos tudtad, hogy a kínai orvoslás gondoskodik a fizikai egészségről. De az is megvan, hogy a lélek egészségéről is képes? Ehhez csupán ismerni kell a kínai 5 elemet, amik ráadásul egy-egy...
Sztárok
Döbbenetes időutazáson vett részt Ivancsics Ilona. A színésznő visszatért Gazdagrétre, ahol a Szomszédok című ikonikus teleregényt forgatták. A korhű kellékekkel készült fotósorozat azért is...
Sztárok
A RTL-en feltűnő zsűritagok nem tették zsebre, amit kaptak a színésztől. Szabó Győző anno szerepelt is a műsorban.