Recept

Ellenállhatatlan húsgolyók édes mártásban - Dupla adagot kérsz majd belőle

Bár a húsgolyó önmagában is nagyon finom, a legjobb, ha valamilyen mártást készítünk hozzá, így valódi ízkavalkádban lehet részünk. Cikkünkben épp egy ilyen receptet mutatunk be, próbáld ki még ma!

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

  • 70 dkg darált pulykahús
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • ¼ csésze tej
  • 1 tojás
  • ¼ csésze apróra vágott vöröshagyma
  • 2 tk apróra vágott friss zsálya
  • 1 tk só
  • ⅛ tk bors

A mártáshoz

  • ½ csésze cseresznyelekvár
  • ½ csésze barnacukor
  • ¼ csésze ketchup
  • 2 ek ecet
  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 tk Worcestershire szósz

Elkészítés

A húsgolyók hozzávalóit tegyük bele egy tálba, gyúrjuk össze és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat. Helyezzük bele egy tepsibe és 180 fokon nagyjából 20 perc alatt süssük meg. Közben egy serpenyőbe tegyük a mártás hozzávalóit és közepes hőmérsékleten, kevergetve főzzük össze. Ebbe tegyük bele a húsgombócokat, forgassuk át, majd azonnal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: ibreatheimhungry.com

Oldalak

Recept
Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...