Ellenállhatatlan húsgolyók édes mártásban - Dupla adagot kérsz majd belőle
Bár a húsgolyó önmagában is nagyon finom, a legjobb, ha valamilyen mártást készítünk hozzá, így valódi ízkavalkádban lehet részünk. Cikkünkben épp egy ilyen receptet mutatunk be, próbáld ki még ma!
Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 70 dkg darált pulykahús
- 1 csésze zsemlemorzsa
- ¼ csésze tej
- 1 tojás
- ¼ csésze apróra vágott vöröshagyma
- 2 tk apróra vágott friss zsálya
- 1 tk só
- ⅛ tk bors
A mártáshoz
- ½ csésze cseresznyelekvár
- ½ csésze barnacukor
- ¼ csésze ketchup
- 2 ek ecet
- 2 ek dijoni mustár
- 2 tk Worcestershire szósz
Elkészítés
A húsgolyók hozzávalóit tegyük bele egy tálba, gyúrjuk össze és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat. Helyezzük bele egy tepsibe és 180 fokon nagyjából 20 perc alatt süssük meg. Közben egy serpenyőbe tegyük a mártás hozzávalóit és közepes hőmérsékleten, kevergetve főzzük össze. Ebbe tegyük bele a húsgombócokat, forgassuk át, majd azonnal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!