Egyszerűen nagyszerű- Hármas tészta

Meglepő, de néha a legegyszerűbb dolgok a leghatásosabbak. Ugyan ez elmondható mostani süteményünkre is, a hármas tésztára.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt (fele rétes, fele sima)
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • Késhegynyi só
  • 2 egész tojás (amiből picit hagyunk a tészta tetejének bekenéséhez)
  • 2 dkg élesztő
  • 1-2 evőkanál kristálycukor
  • Mákos töltelékhez:
  • 2 dl tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • Citromhéj
  • 30 dkg őrölt mák
  • Diós töltelékhez:
  • 2dl tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • Kis fahéj
  • 40 dkg darált dió
  • Apróra vágott cukrozott narancshéj

Elkészítés:
40 dkg lisztet 5 dkg porcukorral, 20 dkg margarinnal, késhegynyi sóval, 2 egész tojással, 2 dkg élesztővel és 1-2 evőkanál kristálycukorral egy kis tejben felfuttatunk. Ezt jól összedolgozzuk, és 4 cipót gyúrunk belőle. Fél órát pihentetjük őket.
2 dl tejbe tegyünk bele 20 dkg kristálycukrot, citromhéjat és 30 dkg őrölt mákot. Ezt főzzük pár percig és a végén egy evőkanál baracklekvárt keverjünk bele.
Szintén 2dl tejbe 15 dkg kristálycukor, egy kis fahéj, 40 dkg darált dió, és apróra vágott cukrozott narancshéj kerüljön. Ezt is főzzük egy kicsit, közben vigyázzunk, mert könnyen leéghet.
A cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az elsőre tegyük rá a mákréteget, a másodikra pedig a diós tölteléket. A harmadikra szilva vagy ribizli lekvár kerüljön. A tészta tetejét kenjük meg a maradék tojássárgájával, amibe először egy kicsi tejfölt keverünk.
A tepsit kenjük meg vajjal, főleg az oldalát. Előmelegített, nem túl forró sütőben lassan süssük.

Oldalak

Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!
Home&Design
A nyár a kerti partik és a közös, késő esti, kinti iszogatások évszaka, így nem meglepő, ha benned is feltámad a vágy, hogy gyönyörűvé és hangulatossá varázsold az atmoszférát odakint - még az évszak...