Tudod, hogy készül a krémes? Hihetetlen, mennyire egyszerű!
Alig egy óra alatt kész.
Krémes
Hozzávalók:
- 50 dkg mirelit leveles tészta
- 50 dkg sárgakrém
- 5 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg kristálycukor
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 4 tojás
- 5 dkg porcukor
Elkészítés:
Lisztezett gyúródeszkán kb. 2 milliméter vastagra nyújtjuk a felengedett tésztát, majd sütőlapra helyezett sütőpapírra fektetjük. Megszurkáljuk villával, hogy a gőz távozni tudjon belőle, majd 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Közben elkészítjük a sárgakrémet: a pudingport simára keverjük a hideg tej felével és a tojássárgájával, a tojásfejérjéket pedig a cukor kétharmad részével kemény habbá verjük. A maradék tejet felforraljuk a cukorral és a vanília kikapart belsejével, majd összekeverjük a hideg tejjel elkészített pudinggal és sűrűre főzzük. Ha kész, óvatosan belekeverjük a habos tojásfehérjét is. A krémet még forrón kenjük rá a kihűlt tészta egyik felére, a krémeslap másik felét pedig felszeleteljük, majd a sárgakrém tetejére helyezzük, és ezek mentén szeleteljük fel a sütit. Fogyasztás előtt meghinthetjük porcukorral.