Ecetes sárgadinnye - Isteni savanyúság

Talán nincs is olyan zöldség vagy gyümölcs, amit ne lehetne savanyítani. Próbáltad már sárgadinnyével? Ha nem, most itt a lehetőség! Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 1 kg sárgadinnye
  • 30 dkg cukor
  • 2+2 dl borecet
  • bors

Elkészítés

A sárgadinnyét vágjuk ketté, hámozzuk meg, a magját kaparjuk ki és a húsát vágjuk ujjnyi darabokra. Tegyük bele egy tálba, öntsük rá a borecetet (annyit, hogy éppen ellepje) és pár órára hagyjuk pihenni. Főzzünk szirupot a cukorból és 2 dl borecetből, majd a lecsepegtetett dinnyét tegyük bele. Ha összeforrt, adjunk hozzá egy csipetnyi borsot. Zárjuk el a gázt és egy napig hagyjuk állni. Ekkor töltsük üvegekbe a dinnyét, a levét felforralva öntsük rá, kössük le és dunsztoljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: tastyeatsathome.com

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.