Diókéregben sült hal - Könnyű és finom

Ha szeretjük a halat és az olajos magvakat, akkor ez az étel biztosan jó választás lesz. Könnyű, különleges és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • bármilyen halfilé
  • apróra vágott dió (a mennyiség mind attól függ mennyi halat készítetek)
  • tojás
  • liszt
  • fél citrom leve
  • kevés só

Elkészítés:
A halszeletekre facsarjuk rá a fél citrom levét, majd ízlés szerint sózzuk, kicsit félre tesszük, hogy a sót beigya, ne csak a hal külső része legyen sós. Majd a rántott dolgoknál megszokott szisztéma szerint először forgassuk be a halat lisztbe, majd tojásba végül pedig a dióba. A diót érdemes viszonylag apróra törni és a forgatáskor kicsit rányomkodni a szeletekre, mert valamennyi úgy is le fog peregni róluk. A filéket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Ideális köret mellé a saláta, párolt vagy grillzöldség, vagy krumplipüré.

Oldalak

Lifestyle
A kertben sok gaz és növény felütheti a fejét, ezek közül pedig nem kevés akár életveszélyesen is mérgező lehet mind az állatokra, mind pedig az emberekre nézve.
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.