Diókéregben sült hal - Könnyű és finom
Ha szeretjük a halat és az olajos magvakat, akkor ez az étel biztosan jó választás lesz. Könnyű, különleges és nagyon finom.
Hozzávalók:
- bármilyen halfilé
- apróra vágott dió (a mennyiség mind attól függ mennyi halat készítetek)
- tojás
- liszt
- fél citrom leve
- kevés só
Elkészítés:
A halszeletekre facsarjuk rá a fél citrom levét, majd ízlés szerint sózzuk, kicsit félre tesszük, hogy a sót beigya, ne csak a hal külső része legyen sós. Majd a rántott dolgoknál megszokott szisztéma szerint először forgassuk be a halat lisztbe, majd tojásba végül pedig a dióba. A diót érdemes viszonylag apróra törni és a forgatáskor kicsit rányomkodni a szeletekre, mert valamennyi úgy is le fog peregni róluk. A filéket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Ideális köret mellé a saláta, párolt vagy grillzöldség, vagy krumplipüré.