Töltött hagyma, a szédítően finom filléres ebéd – Kóstoltad már?

Ennél egyszerűbb ételt még biztosan nem készítettél.
Töltött hagyma
Hozzávalók:
- 8 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg darált sertéshús
- 2 ek olaj
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás
- őrölt szerecsendió
- só, bors
Elkészítése:
A vöröshagymákat megpucoljuk, és forrásban lévő vízbe tesszük őket, majd körülbelül 3-4 percig főzzük, aztán leszűrjük. Ezután a hagymák tetejét levágjuk egy vékony lapban, a belsejüket pedig kiszedjük, de úgy, hogy még viszonylag vastag maradjon a hagyma fala (2-3 külső réteg maradjon). A kivájt hagymát apróra vágjuk, majd jól összegyúrjuk a hússal és a tojással, valamint a fűszerekkel, a keveréket pedig olajon megpirítjuk, aztán megtöltjük vele a kivájt hagymákat, amiket egy olajozott, és zsemlemorzsával behintett tepsibe helyezünk. A megsózott tejföllel meglocsoljuk a hagymák tetejét, a tepsit pedig fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben körülbelül 20 percig pároljuk, majd a fóliát levéve megpirítjuk a tetejét.




























