Egy villámgyors vacsora a tavasz sztárjából: Darált hússal töltött karalábé

Egy pofonegyszerű tavaszi finomság ebédre vagy vacsorára.

Töltött karalábé

Hozzávalók:

  • 4 db karalábé
  • 25 dkg darált hús
  • 8 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 szál aprított petrezselyem
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A töltelékhez a rizst félpuhára pároljuk, a hagymát pedig kevés olajon megpirítjuk, majd összekeverjük a darált hússal, a tojással, a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a tölteléket, a karalábét meghámozzuk, a zsenge leveleket pedig apróra vágjuk. A karalábé belsejét kivájjuk úgy, hogy körülbelül egy centiméteres fala maradjon, a húsos masszát pedig beletöltjük. A töltött zöldségeket tűzálló tálba tesszük, köré szórjuk az aprított leveleket és aláöntünk 2,5 dl vizet. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a karalábék meg nem puhulnak.

További két karalábés receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!