Töltött cukkini – húsos, mégis könnyed fogás a tikkasztó melegben

Ne felejtsd el sajttal megszórni!

Töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb cukkini
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás
  • friss petrezselyemzöld
  • olaj
  • bors
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A megmosott cukkiniket félbevágjuk, kivájjuk a belsejét és félretesszük. A töltelékhez a hagymát olajban üvegesre pároljuk, a tűzről levéve belekanalazzuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst és egy kissé átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a cukkini kivájt belsejét és a finomra aprított, friss petrezselyemzöldet. Ha a hús megpuhult, mehet bele a tejszín és a tojás. A tölteléket alaposan összekeverjük, majd megtöltjük az előkészített cukkinicsónakokba. A töltelék tetejére reszelt sajtot szórunk és forró, 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

További cukkinis receptekért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!