Töltött cukkini – húsos, mégis könnyed fogás a tikkasztó melegben
Ne felejtsd el sajttal megszórni!
Töltött cukkini
Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 dl tejszín
- 1 tojás
- friss petrezselyemzöld
- olaj
- só
- bors
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A megmosott cukkiniket félbevágjuk, kivájjuk a belsejét és félretesszük. A töltelékhez a hagymát olajban üvegesre pároljuk, a tűzről levéve belekanalazzuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst és egy kissé átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a cukkini kivájt belsejét és a finomra aprított, friss petrezselyemzöldet. Ha a hús megpuhult, mehet bele a tejszín és a tojás. A tölteléket alaposan összekeverjük, majd megtöltjük az előkészített cukkinicsónakokba. A töltelék tetejére reszelt sajtot szórunk és forró, 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.