Nem csak édesen lehet finom: Darált húsos-zöldséges pite – Muszáj kipróbálnod!

Indítsd a hetet egy mennyei, sós finomsággal.

Darált húsos-zöldséges pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg tejföl
  • 1,25 dkg élesztő
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk cukor
  • 1 kk só

A töltelékhez:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg zöldborsó
  • fél konzerv kukorica
  • 2 db paradicsom
  • 2 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • pirospaprika
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A tejfölt meglangyosítjuk a kristálycukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet egy tálban elmorzsoljuk a margarinnal és a többi hozzávalóval, és tésztát gyúrunk belőle, amit letakarva fél óráig pihentetünk. A töltelékhez megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd ráöntjük a darált húst és a felkockázott sárgarépát. Fedő alatt pároljuk, amíg a hús alól elfő a víz, ezután pedig hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, a zöldborsót és az apróra szeletelt paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük, és fedő nélkül pár percig pirítjuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, végül hozzákeverjük a két felvert tojás is. A tésztát ketté szedjük: a háromnegyedét egy 23 cm átmérőjű piteforma nagyságúra nyújtjuk, és beleegyengetjük a kivajazott formába, megszurkáljuk villával. Rásimítjuk a tölteléket, a maradék tésztából pedig rácshoz való csíkokat szelünk a pite tetejére, amit lekenünk egy vízzel felvert tojássárgájával. Alufóliával letakarva 170 fokos sütőben 60 percig sütjük.

További két pite receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2