Recept

Csirkés kukoricaleves: A hónap nagy kedvence lesz ez a pofonegyszerű első fogás

Főleg a meleg idő beköszöntével fog igazán jól esni ez a hideg krémleves.

Csirkés kukoricaleves

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemell
  • 35 dkg konzervkukorica
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 1-2 ek kukoricaliszt
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 tk gyömbér
  • 1 tk szezámolaj
  • 5 db zöld mogyoróhagyma
  • 1 l csirkealaplé
  • só, bors

Elkészítés:

Egy fazékba öntjük a csirkealaplevet, beletesszük a megtisztított, egész csirkemelleket, és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük – figyeljünk oda arra, nehogy túlfőzzük, hiszen a hús akkor kiszáradhat. Miután a csirke megpuhult, szűrőkanál segítségével kivesszük a léből, hagyjuk kicsit lehűlni, majd finom foszlányokra bontjuk. A forrásban lévő léhez lassú kevergetés mellett hozzászitáljuk a kukoricalisztet és csomómentesre keverjük. A levesbe öntjük a kukoricát, majd puhára főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük a finomra reszelt friss gyömbérrel, valamint sóval és őrölt feketeborssal. A legvégén hozzákeverjük a csirkedarabokat és a vékony csíkokra szeletelt füstölt sonkát. Amíg a leves fő, a tojásfehérjét habverővel felverjük, majd fokozatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez. További 2 percig főzzük, végül lehúzzuk a tűzről. A leves még finomabb lesz, ha kevés szezámolajat és vékonyra szeletelt zöld mogyoróhagymát keverünk hozzá.

További két leves receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Utazás
A többség ki akarja majd használni a húsvéti hosszú hétvégén kínálkozó jó időt, és biztosan útra fog kelni. Azonban van néhány dolog, amire figyelni kell a közlekedésben!
Lifestyle
A Vízöntő szerelmi életében drámai változások várhatók. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Lifestyle
Most elfelejtheted a monoton EDM ütemeket, amiket a fesztiválokon hallasz. Itt a selymes vokálok, és dallamok kerülnek előtérbe.