Csicsóka fasírt
A krumplihoz hasonló, ám jóval könnyebb és gazdagabb beltartalmi értékekkel bír a csicsóka. Belőle rengeteg finom ételt készíthetünk. Mi most a csicsóka fasírtot ajánljuk. Ízletes és könnyű az elkészítése.
Hozzávalók
- 50 dkg csicsóka
- 2 tojás
- só ízlés szerint
- 1 késhegynyi őrölt kömény
- 1 marék zsemlemorzsa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- késhegynyi pirospaprika
Elkészítés
A megtisztított csicsókát reszeljük finomra, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az őrölt köményt és a maréknyi zsemlemorzsát. Kevés olajban kissé megirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát és a pirospaprikával együtt, ezt is a csicsókához keverjük. Végül kis fasírtokat formálunk az egyvelegből és olajban nem túl barnára megsütjük.
Ezt is ajánljuk: "Fogyós" fasírt - Katt ide!